Novosti
17066
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17066,bridge-core-2.4.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-22.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17467

Specijalna nagrada žirija za film “Vekovni čuvar gvozdenih vrata”

Golubačka Tvrđava – “Vekovni čuvar gvozdenih vrata”, jedna je od pobednika 15. Internacionalnog FilmAT festivala održanog u muzeju sporta i turizma u Varšavi

Tvrđave na Dunavu Tvrđava Golubac, epizoda 6

“Tvrđava Golubac” je 6. epizoda dokumentarne serije “Tvrđave na Dunavu” koju premijerno prikazuje Redakcija za kulturu i umetnost, Kulturno-umetničkog programa.

“Golubačka tvrđava – Vekovni čuvar Gvozdenih vrata”

Promo film “Golubačka tvrđava – vekovni čuvar Gvozdenih vrata” čiji su autori – reditelj Boško Savković, snimatelj Dragan Trifunović, montaža Nemanja Kalinić i muzika Vladimir Racković jedan je od pobednika Međunarodnog filmskog festivala turističkog filma “The Golden City Gate” 2020. u Berlinu.

Kvartet mist – Gde Dunav ljubi nebo / Tvrđava Golubački grad 2020

Pogledajte film dvoje zaljubljenika u putovanja – Kristine Kiće i Bojana Radovanovića iz Arandjelovca, koji su prošlog leta istraživali Tvrđavu Golubac.

 

Poseta predsednika Republike, gospodina Aleksandra Vučića, Kompleksu “Tvrđava Golubački grad”

Pošta Srbije pušta u promet emisiju maraka na kojoj je predstavljena Golubačka tvrđava. Takođe, urađen je i prigodan koverat i karta na kojima je prikazana Tvrđava.

Šest destinacija za idiličan odmor u Srbiji

Tokom posete Golubačkoj tvrđavi ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić i direktorka Turističke organizacije Srbije, Marija Labović popeli su se i na kulu 3 u okviru najatraktivnijeg dela Tvrđave – “Crne zone”.

DUNAV I ZAŠTIĆENA PODRUČJA

Film je finansiran od strane Ministarstva zaštite životne sredine, podržan od strane Tvrđave Golubački grad u saradnji sa UG Naturaneo.

Koncert klasične, evergrin, džez i filmske muzike

THE GOLDEN CITY GATE SECOND STAR 2020

Sertifikat o osvojenoj nagradi na Međunarodnom festivalu turističkog filma “The Golden City Gate 2020.” u Berlinu. U našoj kategoriji dodeljene su dve druge nagrade (Srbija – Tvrđava Golubački grad i predstavnik Rusije), i treća nagrada koja je pripala filmu iz Bosne i Hercegovine.

Dodela nagrade TURISTIČKI CVET u kategoriji Organizacija ili pojedinac za doprinos unapređenju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga.

Turisticki cvet

REZERVAT UVAC

Specijalni rezervat “Uvac” je zaštićeno prirodno dobro od izuzetnog značaja. Neverovatan doživljaj i jedinstvenost ovog Rezervata daju – 104 vrste ptica i posebno beloglavi sup čije je ovo stanište. Beloglavi sup je retka vrsta orla lešinara impozantne veličine, raspona krila do 3m. Trenutno u Rezervatu ima oko 500 jedinki beloglavog supa. Tim Tvrđave Golubački grad imao je posebno zadovoljstvo da doživi lepote Uvačkog jezera, Ledene pećine, vidikovaca iznad Uvca, da prati i posmatra beloglavog supa. Imali smo sjajne domaćine – vodiče Rezervata Uvac, vodiča Zlatibor Tours-a. Hvala im i hvala Vili Đokić. Bilo je to neverovatno turističko učenje i poseban doživljaj lepota Uvca i Zlatibora. Donosimo delić atmosfere sa Uvačkog jezera.