Novosti
17066
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17066,bridge-core-2.4.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-22.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17467

POSETA KOLEGA IZ TURISTIČKE ORGANIZACIJE UŽICA

Posetom članova Turističke Organizacije Užica, uspostavljena je saradnja između Tvrđave Golubački grad i grada Užica kojom će se obostrano poboljšati turistička ponuda ovih lokaliteta.

TVRĐAVA GOLUBAČKI GRAD JE DOČEKALA JEDAN OD NAJVEĆIH I NAJLUKSUZNIJIH MEĐUNARODNIH REČNIH KRUZERA

Uprkos kiši i tmurnom vremenu Tvrđava Golubački grad dočekala je najveći i jedan od najluksuznijih međunarodnih rečnih kruzera koji plove evropskim rekama.

U pitanju je brod AmaMagna kompanije AmaWaterways.

Turisti su uživali u osvajanju Tvrđave, a kiša ih nije sprečavala u tome.

USKORO PRISTIŽE  JEDAN OD NAJVEĆIH I NAJLUKSUZNIJIH MEĐUNARODNIH REČNIH KRUZERA KOJI PLOVE EVROPSKIM REKAMA

U četvrtak, 7. aprila 2022. godine Tvrđava Golubački grad imaće čast da na svom pristanu dočeka najveći i jedan od najluksuznijih međunarodnih rečnih kruzera koji plove evropskim rekama.

U pitanju je brod AmaMagna, kompanije AmaWaterways.

PRVI MEĐUNARODNI REČNI KRUZER KOMPANIJE VIKING PRISTAO JE KOD TVRĐAVE GOLUBAČKI GRAD, I TAKO OTVORIO OVOGODIŠNJU SEZONU KRUZERA

POSETA MINISTRA GRAĐEVINARSTVA, SAOBRAĆAJA I INFRASTRUKTURE TVRĐAVI GOLUBAČKI GRAD

U sredu, 16. marta, Tvrđavu Golubački grad posetio je Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Ministra su srdačno dočekali dr Nebojša Mijović, predsednik opštine Golubac i Iskra Maksimović direktorka d.o.o. Tvrđava Golubački grad.

POSETA DELEGACIJE NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE SRBIJE I DELEGACIJE PARLAMENTA GRČKE

U subotu, 12. februara, Tvrđavu Golubački grad posetili su: delegacija Narodne skupštine Republike Srbije na čelu sa gospodinom Veroljubom Arsićem, predsednikom Poslaničke grupe prijateljstva sa Grčkom i delegacija Parlamenta Grčke, na čelu sa gospodinom Hristosom Bukorosom, predsednikom Parlamentarne grupe prijateljstva sa Srbijom.

NOVA TVRĐAVA – NOVI IZAZOV!

Tvrđava Golubački grad će imati čast da ugosti “lovce” na najnepristupačnije srednjovekovne zidine!

Kreni i ti u osvajanje !
Više informacija na: https://www.redbull.com/

KONCERT U ČAST SLAVNOG GRČKOG KOMPOZITORA MIKISA TEODORAKISA

Fantastično veče ostalo je iza zidina Golubačke Tvrđave.
U nedelju, 14. novembra, 2021. godine, u palati Tvrđave Golubački grad održan je koncert u čast slavnog grčkog kompozitora Mikisa Teodorakisa.
Koncert su uveličali Simfonijski orkestar ”Mikis Teodorakis” Συμφωνική Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης / Mikis Theodorakis Symphony Orchestra , Opštinski hor Krfa ”San Giacomo”, kao i naša dramska umetnica Biljana Đurović.
Koncertu je prisustvovao i predsednik Skupštine grada Krfa, gospodin Dimitris Metalinos.

KONCERT U PALATI TVRĐAVE GOLUBAČKI GRAD

Slavni grčki kompozitor Mikis Teodorakis je 1999. pevao za Srbiju, gađao je NATO projektile svojim najjačim oružjem – pesmom, a mi sada, povodom njegove nedavne smrti, pevamo za njega medu zidinama Golubačke Tvrđave.U čast osvedočenog prijatelja srpskog naroda, simfonijski orkestar Mikisa Teodorakisa uz pratnju hora gradske opštine Krf i solista iz Atine, održaće se koncert u palati Tvrđave Golubački grad, inicijator koncerta je Željko Popović, predsednik Društva grčko – srpskog prijateljstva.

Pozivamo vas da 14. novembra u 16 časova zajedno uživamo u Teodorakisovim numerama.

Ulaz besplatan.

Rezervišite Vaše mesto:

Tel: +381 12 638 794

+381 12 638 798

E-mail: info@tvrdjavagolubackigrad.com

Ili putem Facebook stranice Tvrđava Golubački grad.

POSETA ČLANOVA VLADE REPUBLIKE SRBIJE SA GOSTIMA IZ USA

U nedelju, 07. novembra, 2021. godine,  Tvrđavu Golubački grad posetili su članovi Vlade Republike Srbije sa gostima iz USA, Dr. Brooke Hansen i Dr. TH Culhane.

RADIONICA U OKVIRU PROJEKTA “DVORCI I REGIONI”

U utorak, 19.10.2021. godine, u palati Tvrđave Golubački grad održana je međunarodna radionica u okviru projekta „Dvorci i regioni“.

Zahvaljujemo se svim učesnicima!

PROJEKAT “DVORCI I REGIONI”

Tvrđava Golubački grad d.o.o., kao partner projekta „Dvorci i regioni“, podržanog iz Višegradskog fonda, zaključila je sporazum o saradnji sa vodećim partnerom projekta, Mađarskim narodnim muzejom. Drugi partneri na projektu…

POSETA POTPREDSEDNICE POLJSKOG PARLAMENTA I AMBASADORA POLJSKE U SRBIJI

U četvrtak, 4. novembra 2021. godine Tvrđavu Golubački grad posetili su potpredsednica poljskog parlamenta Malgožata Gosjevska i ambasador Poljske u Srbiji Rafal Perl.

Ovom prilikom položeno je cveće na spomen-ploču posvećenu Zaviši Crnom, velikom poljskom junaku koji je izgubio život u najvećoj bitki za Golubačku Tvrđavu.

POSETA AMBASADORKE PORTUGALA U SRBIJI

Tvrđavu Golubački grad posetila je ambasadorka Portugala u Srbiji Marija Virdžinija Mendes da Silva Pina.

“DANI VINA” MEĐ’ ZIDINAMA GOLUBAČKE TVRĐAVE

U subotu, 11. septembra održani su ” Dani vina ” međ zidinama Golubačke Tvrđave. Događaj su uveličali Marta Blagojević i Mist kvartet, kao i dramska umetnica Biljana Đurović koja je govorila prelepe stihove o ljubavi, vinu i radosti.

SVETSKI DAN TURIZMA

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da resorno Ministarstvo za turizam u saradnji sa preko 80 kulturno turističkih atrakcija širom Srbije obeležava Svetski dan turizma. Povodom proslave ovog datuma, više od 80 kulturno turističkih atrakcija će besplatno otvoriti svoja vrata za građane u ponedeljak 27. septembra i utorak 28. septembra 2021. godine.

Tvrđava Golubački grad d.o.o. podržava ovu akciju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i otvara besplatno svoje kapije i pristup Zelenoj zoni 28. septembra 2021. godine za sve posetioce (individualne posete).

Radno vreme Kompleksa je od 10.00 do 17.00 časova.

GOLUBAČKA TVRĐAVA U TOP 5 DESTINACIJA ZA POSETITI, PO PREPORUCI SAVETA ZA REGIONALNU SARADNJU

“MARKO KRALJEVIĆ MEĐ’ TVRĐAVSKIM VILAMA”

ČAROBNO VEČE ISPRED TVRĐAVE GOLUBAČKI GRAD

Još jedno divno veče je iza nas.

U subotu, 7. avgusta, u Kompleksu Tvrđave Golubački grad otkrivena je bista “Marko Kraljević”, našeg skulptora Velimira Karavelića uz scenski program “Marko Kraljević međ’ tvrđavskim vilama”.

Učesnici događaja:

Biljana Đurović, dramska umetnica,

Danica Krstić, vokalni solista u pratnji Balkan koncept tria.

Studentkinje Fakulteta Savremene Umetnosti.

PESNIČKO VEČE POD SLOGANOM “KAD DOĐEŠ… U GOLUBAČKI GRAD

U nedelju, 1. Avgusta, Tvrđava Golubački grad je imala čast da ugosti čuvenog književnika Matiju Bećkovića, te je održano prelepo pesničko veče pod sloganom “Kad dođeš… u Golubački grad” i otvaranje izložbe “Matija” u Palati Tvrđave. Događaj su ulepšali i Direktorka Društva „Tvrđava Golubački grad“ d.o.o, Iskra Maksimović, književnik Miroslav Maksimović, autor izložbe Dragana Tipsarević i Radovan Peković narodni guslar.

MATIJA NA DUNAVU

Nedelja, 1. avgust:

– Otvraranje izložbe “Matija” – 18:30 časova.
– Pesničko veče “Kad dođeš… u Golubački grad” – 19:00 časova.

     Ulaz besplatan.

Dođite i uživajte.

KONCERT BRAĆE TEOFILOVIĆ POD SLOGANOM “BRAĆA TEOFILOVIĆ NA ZIDINAMA NEOSVOJIVOG ČUVARA”

U subotu, 17. jula, u sklopu ” Muzičkog jula u okviru zidina Golubačke Tvrđave “, održan je koncert Braće Teofilović pod sloganom “Braća Teofilović na zidinama neosvojivog čuvara”

U SUBOTU, 10. JULA U TVRĐAVI GOLUBAČKI GRAD ODRŽAN JE KONCERT VOJINA KOCIĆA I ARTLINK KVARTETA

IZLOŽBA TATJANE KARAVELIĆ POD NAZIVOM “POLIHROMIJA U KAMENU” – JE OTVORENA OD NEDELJE, 27. JUNA U PALATI TVRĐAVE GOLUBAČKI GRAD

MUZIČKI JUL U OKVIRU ZIDINA GOLUBAČKE TVRĐAVE

Pred nama su dva koncerta koja će se održati na trgu Tvrđave Golubački grad.

* Gradovi festivali, umetnici za prirodu, Muzika na tvrđavama
Vojin Kocić, gitara i ArtLink gudački kvartet, 10. Jul u 19:30 časova.

* “Braća Teofilović na zidinama neosvojivog čuvara”, 17. Jul u 19:00 časova.

AMBASADOR NEMAČKE U BEOGRADU – TOMAS ŠIB U OBILASKU TVRĐAVE GOLUBAČKI GRAD

U SARADNJI SA RTS-OM, U PALATI TVRĐAVE GOLUBAČKI GRAD OTVORENA JE IZLOŽBA POD NAZIVOM “NEMANJIĆI – RAĐANJE KRALJEVINE”.