Novosti
17066
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17066,bridge-core-2.4.4,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-22.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17467

Poseta ekipe fudbalskog kluba Partizan

U nedelju, 31. jula, Tvrđavu Golubački grad posetila je kombinovana ekipa fudbalskog kluba Partizan.

Nakon obilaska Tvrđave, povodom 96. rođendana fudbalskog kluba Đerdap iz Golupca, odigrana je prijateljska utakmica između ova dva kluba.

“Bio jednom jedan Duško”

U nedelju, 31. jula, u palati Tvrđave Golubački grad otvorena je izložba pod nazivom “Bio jednom jedan Duško…” povodom stogodišnjice od rođenja Duška Radovića.

“…Tajna života je poezija” – Matija Bećković

Pesničko veče na Tvrđavi Golubački grad.

Rezervišite vaše mesto putem:Facebook ili Instagram stranice

E-mail – info@tvrdjavagolubackigrad.rs ili

putem telefona: +381 12 638 798, +381 12 638 794.

Nedelja, 3. jul, u 17:00 časova – Tvrđava Golubački grad.

Art Link Festival – Pablo Rosi, klavir i Kvintet Kamerate Balkanika.

POTPISIVANJE MEMORANDUMA

U ponedeljak, 20. juna, na Tvrđavi Golubački grad održano je potpisivanje Memoranduma o razumevanju EU sa Golupcem, Smederevom, Velikim Gradištem, Majdanpekom, Kladovom, Negotinom i Zaječarom i time je potvrđena saradnja u projektima namenjenim za razvoj turizma u pomenutim gradovima i opštinama.

Potpisivanju su prisustvovali ambasador Evropske Unije Emanuele Žiofre, ministar za EU integracije Jadranka Joksimović i pomoćnica ministra turizma Jelena Milenković-Orlić.

POSETA KOLEGA IZ TURISTIČKE ORGANIZACIJE UŽICA

Posetom članova Turističke Organizacije Užica, uspostavljena je saradnja između Tvrđave Golubački grad i grada Užica kojom će se obostrano poboljšati turistička ponuda ovih lokaliteta.

TVRĐAVA GOLUBAČKI GRAD JE DOČEKALA JEDAN OD NAJVEĆIH I NAJLUKSUZNIJIH MEĐUNARODNIH REČNIH KRUZERA

Uprkos kiši i tmurnom vremenu Tvrđava Golubački grad dočekala je najveći i jedan od najluksuznijih međunarodnih rečnih kruzera koji plove evropskim rekama.

U pitanju je brod AmaMagna kompanije AmaWaterways.

Turisti su uživali u osvajanju Tvrđave, a kiša ih nije sprečavala u tome.

USKORO PRISTIŽE  JEDAN OD NAJVEĆIH I NAJLUKSUZNIJIH MEĐUNARODNIH REČNIH KRUZERA KOJI PLOVE EVROPSKIM REKAMA

U četvrtak, 7. aprila 2022. godine Tvrđava Golubački grad imaće čast da na svom pristanu dočeka najveći i jedan od najluksuznijih međunarodnih rečnih kruzera koji plove evropskim rekama.

U pitanju je brod AmaMagna, kompanije AmaWaterways.

PRVI MEĐUNARODNI REČNI KRUZER KOMPANIJE VIKING PRISTAO JE KOD TVRĐAVE GOLUBAČKI GRAD, I TAKO OTVORIO OVOGODIŠNJU SEZONU KRUZERA

POSETA MINISTRA GRAĐEVINARSTVA, SAOBRAĆAJA I INFRASTRUKTURE TVRĐAVI GOLUBAČKI GRAD

U sredu, 16. marta, Tvrđavu Golubački grad posetio je Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Ministra su srdačno dočekali dr Nebojša Mijović, predsednik opštine Golubac i Iskra Maksimović direktorka d.o.o. Tvrđava Golubački grad.

POSETA DELEGACIJE NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE SRBIJE I DELEGACIJE PARLAMENTA GRČKE

U subotu, 12. februara, Tvrđavu Golubački grad posetili su: delegacija Narodne skupštine Republike Srbije na čelu sa gospodinom Veroljubom Arsićem, predsednikom Poslaničke grupe prijateljstva sa Grčkom i delegacija Parlamenta Grčke, na čelu sa gospodinom Hristosom Bukorosom, predsednikom Parlamentarne grupe prijateljstva sa Srbijom.

NOVA TVRĐAVA – NOVI IZAZOV!

Tvrđava Golubački grad će imati čast da ugosti “lovce” na najnepristupačnije srednjovekovne zidine!

Kreni i ti u osvajanje !
Više informacija na: https://www.redbull.com/

KONCERT U ČAST SLAVNOG GRČKOG KOMPOZITORA MIKISA TEODORAKISA

Fantastično veče ostalo je iza zidina Golubačke Tvrđave.
U nedelju, 14. novembra, 2021. godine, u palati Tvrđave Golubački grad održan je koncert u čast slavnog grčkog kompozitora Mikisa Teodorakisa.
Koncert su uveličali Simfonijski orkestar ”Mikis Teodorakis” Συμφωνική Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης / Mikis Theodorakis Symphony Orchestra , Opštinski hor Krfa ”San Giacomo”, kao i naša dramska umetnica Biljana Đurović.
Koncertu je prisustvovao i predsednik Skupštine grada Krfa, gospodin Dimitris Metalinos.

KONCERT U PALATI TVRĐAVE GOLUBAČKI GRAD

Slavni grčki kompozitor Mikis Teodorakis je 1999. pevao za Srbiju, gađao je NATO projektile svojim najjačim oružjem – pesmom, a mi sada, povodom njegove nedavne smrti, pevamo za njega medu zidinama Golubačke Tvrđave.U čast osvedočenog prijatelja srpskog naroda, simfonijski orkestar Mikisa Teodorakisa uz pratnju hora gradske opštine Krf i solista iz Atine, održaće se koncert u palati Tvrđave Golubački grad, inicijator koncerta je Željko Popović, predsednik Društva grčko – srpskog prijateljstva.

Pozivamo vas da 14. novembra u 16 časova zajedno uživamo u Teodorakisovim numerama.

Ulaz besplatan.

Rezervišite Vaše mesto:

Tel: +381 12 638 794

+381 12 638 798

E-mail: info@tvrdjavagolubackigrad.com

Ili putem Facebook stranice Tvrđava Golubački grad.

POSETA ČLANOVA VLADE REPUBLIKE SRBIJE SA GOSTIMA IZ USA

U nedelju, 07. novembra, 2021. godine,  Tvrđavu Golubački grad posetili su članovi Vlade Republike Srbije sa gostima iz USA, Dr. Brooke Hansen i Dr. TH Culhane.

RADIONICA U OKVIRU PROJEKTA “DVORCI I REGIONI”

U utorak, 19.10.2021. godine, u palati Tvrđave Golubački grad održana je međunarodna radionica u okviru projekta „Dvorci i regioni“.

Zahvaljujemo se svim učesnicima!

PROJEKAT “DVORCI I REGIONI”

Tvrđava Golubački grad d.o.o., kao partner projekta „Dvorci i regioni“, podržanog iz Višegradskog fonda, zaključila je sporazum o saradnji sa vodećim partnerom projekta, Mađarskim narodnim muzejom. Drugi partneri na projektu…

POSETA POTPREDSEDNICE POLJSKOG PARLAMENTA I AMBASADORA POLJSKE U SRBIJI

U četvrtak, 4. novembra 2021. godine Tvrđavu Golubački grad posetili su potpredsednica poljskog parlamenta Malgožata Gosjevska i ambasador Poljske u Srbiji Rafal Perl.

Ovom prilikom položeno je cveće na spomen-ploču posvećenu Zaviši Crnom, velikom poljskom junaku koji je izgubio život u najvećoj bitki za Golubačku Tvrđavu.

POSETA AMBASADORKE PORTUGALA U SRBIJI

Tvrđavu Golubački grad posetila je ambasadorka Portugala u Srbiji Marija Virdžinija Mendes da Silva Pina.

“DANI VINA” MEĐ’ ZIDINAMA GOLUBAČKE TVRĐAVE

U subotu, 11. septembra održani su ” Dani vina ” međ zidinama Golubačke Tvrđave. Događaj su uveličali Marta Blagojević i Mist kvartet, kao i dramska umetnica Biljana Đurović koja je govorila prelepe stihove o ljubavi, vinu i radosti.

SVETSKI DAN TURIZMA

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da resorno Ministarstvo za turizam u saradnji sa preko 80 kulturno turističkih atrakcija širom Srbije obeležava Svetski dan turizma. Povodom proslave ovog datuma, više od 80 kulturno turističkih atrakcija će besplatno otvoriti svoja vrata za građane u ponedeljak 27. septembra i utorak 28. septembra 2021. godine.

Tvrđava Golubački grad d.o.o. podržava ovu akciju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i otvara besplatno svoje kapije i pristup Zelenoj zoni 28. septembra 2021. godine za sve posetioce (individualne posete).

Radno vreme Kompleksa je od 10.00 do 17.00 časova.

GOLUBAČKA TVRĐAVA U TOP 5 DESTINACIJA ZA POSETITI, PO PREPORUCI SAVETA ZA REGIONALNU SARADNJU

“MARKO KRALJEVIĆ MEĐ’ TVRĐAVSKIM VILAMA”

ČAROBNO VEČE ISPRED TVRĐAVE GOLUBAČKI GRAD

Još jedno divno veče je iza nas.

U subotu, 7. avgusta, u Kompleksu Tvrđave Golubački grad otkrivena je bista “Marko Kraljević”, našeg skulptora Velimira Karavelića uz scenski program “Marko Kraljević međ’ tvrđavskim vilama”.

Učesnici događaja:

Biljana Đurović, dramska umetnica,

Danica Krstić, vokalni solista u pratnji Balkan koncept tria.

Studentkinje Fakulteta Savremene Umetnosti.

PESNIČKO VEČE POD SLOGANOM “KAD DOĐEŠ… U GOLUBAČKI GRAD

U nedelju, 1. Avgusta, Tvrđava Golubački grad je imala čast da ugosti čuvenog književnika Matiju Bećkovića, te je održano prelepo pesničko veče pod sloganom “Kad dođeš… u Golubački grad” i otvaranje izložbe “Matija” u Palati Tvrđave. Događaj su ulepšali i Direktorka Društva „Tvrđava Golubački grad“ d.o.o, Iskra Maksimović, književnik Miroslav Maksimović, autor izložbe Dragana Tipsarević i Radovan Peković narodni guslar.

MATIJA NA DUNAVU

Nedelja, 1. avgust:

– Otvraranje izložbe “Matija” – 18:30 časova.
– Pesničko veče “Kad dođeš… u Golubački grad” – 19:00 časova.

     Ulaz besplatan.

Dođite i uživajte.

KONCERT BRAĆE TEOFILOVIĆ POD SLOGANOM “BRAĆA TEOFILOVIĆ NA ZIDINAMA NEOSVOJIVOG ČUVARA”

U subotu, 17. jula, u sklopu ” Muzičkog jula u okviru zidina Golubačke Tvrđave “, održan je koncert Braće Teofilović pod sloganom “Braća Teofilović na zidinama neosvojivog čuvara”

U SUBOTU, 10. JULA U TVRĐAVI GOLUBAČKI GRAD ODRŽAN JE KONCERT VOJINA KOCIĆA I ARTLINK KVARTETA

IZLOŽBA TATJANE KARAVELIĆ POD NAZIVOM “POLIHROMIJA U KAMENU” – JE OTVORENA OD NEDELJE, 27. JUNA U PALATI TVRĐAVE GOLUBAČKI GRAD

MUZIČKI JUL U OKVIRU ZIDINA GOLUBAČKE TVRĐAVE

Pred nama su dva koncerta koja će se održati na trgu Tvrđave Golubački grad.

* Gradovi festivali, umetnici za prirodu, Muzika na tvrđavama
Vojin Kocić, gitara i ArtLink gudački kvartet, 10. Jul u 19:30 časova.

* “Braća Teofilović na zidinama neosvojivog čuvara”, 17. Jul u 19:00 časova.

AMBASADOR NEMAČKE U BEOGRADU – TOMAS ŠIB U OBILASKU TVRĐAVE GOLUBAČKI GRAD

U SARADNJI SA RTS-OM, U PALATI TVRĐAVE GOLUBAČKI GRAD OTVORENA JE IZLOŽBA POD NAZIVOM “NEMANJIĆI – RAĐANJE KRALJEVINE”.