Novosti
17066
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17066,page-parent,bridge-core-2.4.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-22.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17467

Projekat “Dvorci i regioni”

 

Tvrđava Golubački grad d.o.o., kao partner projekta „Dvorci i regioni“, podržanog iz Višegradskog fonda, zaključila je sporazum o saradnji sa vodećim partnerom projekta, Mađarskim narodnim muzejom. Drugi partneri na projektu…

SVETSKI DAN TURIZMA

 

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da resorno Ministarstvo za turizam u saradnji sa preko 80 kulturno turističkih atrakcija širom Srbije obeležava Svetski dan turizma. Povodom proslave ovog datuma, više od 80 kulturno turističkih atrakcija će besplatno otvoriti svoja vrata za građane u ponedeljak 27. septembra i utorak 28. septembra 2021. godine.

Tvrđava Golubački grad d.o.o. podržava ovu akciju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i otvara besplatno svoje kapije i pristup Zelenoj zoni 28. septembra 2021. godine za sve posetioce (individualne posete).

Radno vreme Kompleksa je od 10.00 do 17.00 časova.

U subotu, 11. septembra održani su ” Dani vina ” međ zidinama Golubačke Tvrđave. Događaj su uveličali Marta Blagojević i Mist kvartet, kao i dramska umetnica Biljana Đurović koja je govorila prelepe stihove o ljubavi, vinu i radosti.

Golubačka tvrđava u TOP 5 destinacija za posetiti, po preporuci Saveta za regionalnu saradnju

Još jedno divno veče je iza nas.

U subotu, 7. avgusta, u Kompleksu Tvrđave Golubački grad otkrivena je bista “Marko Kraljević”, našeg skulptora Velimira Karavelića uz scenski program “Marko Kraljević međ’ tvrđavskim vilama”.

Učesnici događaja:

Biljana Đurović, dramska umetnica,

Danica Krstić, vokalni solista u pratnji Balkan koncept tria.

Studentkinje Fakulteta Savremene Umetnosti.

“Marko Kraljević međ’ tvrđavskim vilama”.

Čarobno veče ispred Tvrđave Golubački grad.

U nedelju, 1. Avgusta, Tvrđava Golubački grad je imala čast da ugosti čuvenog književnika Matiju Bećkovića, te je održano prelepo pesničko veče pod sloganom “Kad dođeš… u Golubački grad” i otvaranje izložbe “Matija” u Palati Tvrđave. Događaj su ulepšali i Direktorka Društva „Tvrđava Golubački grad“ d.o.o, Iskra Maksimović, književnik Miroslav Maksimović, autor izložbe Dragana Tipsarević i Radovan Peković narodni guslar.

Matija na Dunavu

slajder-MATIJA--sajt

Nedelja, 1. avgust:

– Otvraranje izložbe “Matija” – 18:30 časova.
– Pesničko veče “Kad dođeš… u Golubački grad” – 19:00 časova.

     Ulaz besplatan.

Dođite i uživajte.

U subotu, 17. jula, u sklopu ” Muzičkog jula u okviru zidina Golubačke Tvrđave “, održan je koncert Braće Teofilović pod sloganom “Braća Teofilović na zidinama neosvojivog čuvara”

U subotu, 10. jula u Tvrđavi Golubački grad održan je koncert Vojina Kocića i ArtLink kvarteta.

Izložba Tatjane Karavelić pod nazivom “Polihromija u kamenu” – je otvorena od nedelje, 27. juna u Palati Tvrđave Golubački grad.

Muzički jul u okviru zidina Golubačke tvrđave

Pred nama su dva koncerta koja će se održati na trgu Tvrđave Golubački grad.

* Gradovi festivali, umetnici za prirodu, Muzika na tvrđavama
Vojin Kocić, gitara i ArtLink gudački kvartet, 10. Jul u 19:30 časova.

* “Braća Teofilović na zidinama neosvojivog čuvara”, 17. Jul u 19:00 časova.

Ambasador Nemačke u Beogradu – Tomas Šib u obilasku Tvrđave Golubački grad

U saradnji sa RTS-om, u palati Tvrđave Golubački grad otvorena je izložba pod nazivom “Nemanjići – rađanje kraljevine”.

Biciklističko – planinarsko društvo Golubac u saradnji sa Tvrđavom Golubački grad i Turističkom organizacijom Golubac otvara planinarsko – pešačke staze opštine Golubac uz poštovanje svih mera COVID-19 (01. maj u 09:00 časova)

Reč je o sledećim stazama:
– “Put ruja i jorgovana” (1,2 km), koja počinje iznad Tvrđave Golubački grad. Na ovu stazu se nadovezuje staza “Golubački prsten” (7 km). Treća staza je “Put duhovnog zdravlja” (13,5 km) i četvrta staza koja počinje 2 km ispred Tvrđave Golubački grad (12 km).
Deo staza se nalazi u Nacionalnom parku Đerdap.

Tvrđava Golubački grad – Obraćanje velikog vezira Mahmuda Paše Anđelovića

Tvrđava Golubački grad – Obraćanje Zaviše Crnog

Tvrđava Golubački grad – Obraćanje despota Stefana Lazarevića

Tvrđava Golubački grad – Obraćanje Ugarskog kralja Žigmunda Luksemburškog

Tvrđava Golubački grad – Obraćanje Tvrđave 2. deo

Tvrđava Golubački grad – Obraćanje Tvrđave

Zahvaljujemo se JK “Golubac”

Vratimo se dve godine unazad, na današnji dan prvi turisti ušetali su u zidine Tvrđave Golubački grad. Za prve dve godine, Golubačku Tvrđavu obišlo je 260.000 posetilaca, nadamo se da će tako i nastaviti, jer Tvrđava je još uvek ostala neosvojiva. Zato, poštovani posetioci, ne čekajte više ni časa već pođite u osvajanje neosvojivih zidina jer treća sezona polako počinje.

Uskoro, na našem Youtube kanalu novi video sadržaj.

Obratiće Vam se Tvrđava Golubački grad i njeni veliki junaci, što za nju ratovaše i o njoj sanjaše.

Zapratite zvanični – Youtube kanal Tvrđave Golubački grad

Obaveštavamo Vas da od 26.03.2021. godine počinju sa radom penjačke zone. Naglasićemo jedno, mnogi su pokušali da osvoje Golubačku Tvrđavu, ali nisu uspeli. Tako da, dragi posetioci, ukoliko se odlučite da krenete u pohod na penjačke zone, opremite se uz dobru obuću i odeću, obavezne su pantalone ili trenerka.

Uskoro, na našem Youtube kanalu novi video sadržaj.

Obratiće Vam se Tvrđava Golubački grad i njeni veliki junaci, što za nju ratovaše i o njoj sanjaše.

Zapratite zvanični – Youtube kanal Tvrđave Golubački grad

Obaveštavamo Vas da od 26.03.2021. godine počinju sa radom penjačke zone. Naglasićemo jedno, mnogi su pokušali da osvoje Golubačku Tvrđavu, ali nisu uspeli. Tako da, dragi posetioci, ukoliko se odlučite da krenete u pohod na penjačke zone, opremite se uz dobru obuću i odeću, obavezne su pantalone ili trenerka.

Predstavljamo Vam Kulu 9 i zastave sila koje su ratovale za Tvrđavu Golubački grad.

Pogledajte film dvoje zaljubljenika u putovanja – Kristine Kiće i Bojana Radovanovića iz Arandjelovca

Specijalna nagrada žirija za film “Vekovni čuvar gvozdenih vrata”

Golubačka Tvrđava – “Vekovni čuvar gvozdenih vrata”, jedna je od pobednika 15. Internacionalnog FilmAT festivala održanog u muzeju sporta i turizma u Varšavi

Tvrđave na Dunavu Tvrđava Golubac, epizoda 6

“Tvrđava Golubac” je 6. epizoda dokumentarne serije “Tvrđave na Dunavu” koju premijerno prikazuje Redakcija za kulturu i umetnost, Kulturno-umetničkog programa.

Velike sile su vekovima pokušavale da osvoje zidine Golubačke tvrđave, danas zastave tih sila krase topovsku kulu.

Predivna fotografija od Cosmin Baloy. Tvrđava Golubački grad se zahvaljuje na promociji naše Tvrđave i fotografijama uslikanim sa rumunske strane.

Na okuci Dunava, na samom ulazu u Đerdap, na visokim liticama vekovima stražari Golubačka tvrđava, simbol srednjovekovnih ratova i previranja na dunavskoj granici.

“Golubačka tvrđava – Vekovni čuvar Gvozdenih vrata”

Promo film “Golubačka tvrđava – vekovni čuvar Gvozdenih vrata” čiji su autori – reditelj Boško Savković, snimatelj Dragan Trifunović, montaža Nemanja Kalinić i muzika Vladimir Racković jedan je od pobednika Međunarodnog filmskog festivala turističkog filma “The Golden City Gate” 2020. u Berlinu.

Kvartet mist – Gde Dunav ljubi nebo / Tvrđava Golubački grad 2020

DUNAV I ZAŠTIĆENA PODRUČJA

Film je finansiran od strane Ministarstva zaštite životne sredine, podržan od strane Tvrđave Golubački grad u saradnji sa UG Naturaneo.

Koncert klasične, evergrin, džez i filmske muzike

Pošta Srbije pušta u promet emisiju maraka na kojoj je predstavljena Golubačka tvrđava. Takođe, urađen je i prigodan koverat i karta na kojima je prikazana Tvrđava.

THE GOLDEN CITY GATE SECOND STAR 2020

Sertifikat o osvojenoj nagradi na Međunarodnom festivalu turističkog filma “The Golden City Gate 2020.” u Berlinu. U našoj kategoriji dodeljene su dve druge nagrade (Srbija – Tvrđava Golubački grad i predstavnik Rusije), i treća nagrada koja je pripala filmu iz Bosne i Hercegovine.

Dodela nagrade TURISTIČKI CVET u kategoriji Organizacija ili pojedinac za doprinos unapređenju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga.

Turisticki cvet

Šest destinacija za idiličan odmor u Srbiji

Poseta ministra Ljajića i direktorke TOS-a Tvrđavi Golubački grad

Tokom posete Golubačkoj tvrđavi ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić i direktorka Turističke organizacije Srbije, Marija Labović popeli su se i na kulu 3 u okviru najatraktivnijeg dela Tvrđave – “Crne zone”.

REZERVAT UVAC

Specijalni rezervat “Uvac” je zaštićeno prirodno dobro od izuzetnog značaja. Neverovatan doživljaj i jedinstvenost ovog Rezervata daju – 104 vrste ptica i posebno beloglavi sup čije je ovo stanište. Beloglavi sup je retka vrsta orla lešinara impozantne veličine, raspona krila do 3m. Trenutno u Rezervatu ima oko 500 jedinki beloglavog supa. Tim Tvrđave Golubački grad imao je posebno zadovoljstvo da doživi lepote Uvačkog jezera, Ledene pećine, vidikovaca iznad Uvca, da prati i posmatra beloglavog supa. Imali smo sjajne domaćine – vodiče Rezervata Uvac, vodiča Zlatibor Tours-a. Hvala im i hvala Vili Đokić. Bilo je to neverovatno turističko učenje i poseban doživljaj lepota Uvca i Zlatibora. Donosimo delić atmosfere sa Uvačkog jezera.