Posete
16542
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16542,bridge-core-2.4.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-22.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17467

Vođene ture

Vodjene ture

TVRĐAVIN VREMEPLOV

 

Saznajte više o prošlosti Tvrđave, njenim gospodarima, najčuvenijim istorijskim dogadjajima i bitkama, ali i o novom životu koji je započela rekonstrukcijom.

 

Priče o Tvrđavi u izvođenju naših vodiča dostupne su svakog dana na svaki pun sat u Palati. U  slučaju promene termina i mesta održavanja, posetioci će biti obavešteni prilikom kupovine ulaznica. Priče su dostupne na srpskom, engleskom i  rumunskom jeziku.

Trajanje: 20 minuta

Grupne posete

GRUPNE POSETE

 

Saznajte više o veličanstvenoj  istoriji i mistici Golubačke tvrđave u okviru posebno kreirane vođene ture za organizovane grupne posete. Tura obuhvata posetu Palati, izložbi “Vitezovi golubačke tvrđave” u Kuli 8 i topovskoj kuli (Kula 9). Dostupna je na srpskom, engleskom i rumunskom jeziku.

Trajanje: 45 minuta

 

  • Za sve grupne posete obavezna je najava posete najmanje 5 dana unapred. Najave grupnih poseta vrše se zbog bezbednosti posetilaca i zaštite samog spomenika kulture. Neophodno je da se najave urade što ranije jer se zbog velikog interesovanja termini unapred brzo popunjavaju. Turističke agencije i organizatori putovanja treba da imaju  na uvid dokaz o uplati.
  • Najave se vrše elektronskim putem preko aplikacije koja je dostupna na sajtu Društva. Dodatna obaveštenja o uslovima i terminima posete mogu se dobiti i putem telefona na +381 12 638 798 i +381 12 638 794. Služba za najave poseta radi svakog dana sem ponedeljka u okviru radnog vremena.

Specijalne prezentacije

Despot Stefan Lazarevic

PRIČA O DESPOTU

 

Tokom svoje istorije Tvrđava je bila ugarsko, srpsko i osmansko utvrđenje. Za vreme srpske uprave pod despotom Stefanom Lazarevićem Golubačko utvrđenje doživelo je velike promene.

 

Priča o Despotu i Tvrđavi sa našim vodičima je u ponudi tokom juna, jula i avgusta, svake subote u 12:00 i 15:00 časova u kuli 5.

Trajanje: 30 minuta

Viteske price

VITEŠKE PRIČE

 

Ko su bili vitezovi koji su se borili za Tvrđavu, o njihovim viteškim delima i životu saznajte u posebnoj prezentaciji naših vodiča.

 

Najzanimljivije viteške priče u ponudi su tokom juna, jula i avgusta, svake nedelje u 12:00 i 15:00 časova u starom delu Palate.

Trajanje: 30 minuta

Princezin kutak

PRINCEZIN KUTAK

 

U posebnom programu za najmlađe posetioce poslušajte neverovatne priče zatočene princeze! Najlepše legende o Tvrđavi prilagodili smo malim princezama i vitezovima, ali ih rado slušaju i mame i tate!

 

Tokom juna, jula i avgusta, subotom u 13:00 i 16:00 časova na trgu.

Trajanje: 30 minuta

MISTIČNE LEGENDE KAMENOG STRAŽARA

 

Nekada davno, kada Tvrđave još nije ni bilo, ovim mestom, prirodom, ljudima i njihovim životima, vladale su mitološke heroine, moćne i magične žene u čijoj je prirodi po stvaranju objedinjeno i dobro i zlo. Pored priče o heroinama, tu su i zmajevi koji po verovanju u srpskom narodu postoje, samo što se dosta razlikuju od ostalih svetskih zmajeva.

 

Priče o Heroinama Golubačke tvrđave i priče o zmajevima u izvođenju naših vodiča našim posetiocima dostupne su tokom juna, jula i avgusta svake nedelje u 13:00 i 16:00 časova na topovskoj kuli (kula 9).

Trajanje: 30 minuta

VOJNA TAKTIKA I TOPOVSKO NAORUŽANJE

 

Vojna taktika, nauka i veština organizovanja vojske, predstavlja skup tehnika za korišćenje vojnih jedinica za borbu protiv,  i nanošenje poraza neprijatelju u bici.

Top je artiljerijsko oruđe velike dužine cevi, velike brzine projektila, visoke preciznosti, koji obično gađa cilj direktnom putanjom.

 

Priče o vojnoj taktici i topovskom naoružanju u izvođenju naših vodiča posetiocima dostupne su tokom juna, jula i avgusta svake nedelje u 11:00 i 14:00 časova na topovskoj kuli (kula 9).

Trajanje: 30 minuta

Specijalni programi

DANI VINA

 

Svakog septembra u Tvrđavi Golubački grad održava se “Dan vina i grožđa”, gde naši posetioci mogu da degustiraju razne vrste domaćeg vina i uživaju u obilasku tvrđave.

MUZIKA DUNAVA

 

Neka Vas Dunav, Tvrđava i muzika inspirišu!

 

Pogledajte koncertnu ponudu ove sezone.

Nevođene ture

Nevodjene ture

Za sve samostalne istraživače u ponudi je digitalna prezentacija Tvrđave u Palati u vidu istorijskog timeline-a, interaktivne mape, 3D modela utvrđenja i filma, a kroz izložbe saznajte sve o najčuvenijoj bici za Golubačku Tvrđavu i vitezovima koji su se borili u njoj (Vitezovi Golubačke tvrđave), saznajte sve o periodima vladavine Ugara, Srba i Osmanlija (Zapovednici Golubačke tvrđave) i o novim arheološkim otkrićima u Podgrađu (Panorama vekova).