Posete
16542
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16542,bridge-core-2.4.4,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-22.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17467

Vođene ture

INDIVIDUALNE POSETE

 

Saznajte više o prošlosti Tvrđave, njenim gospodarima, najčuvenijim istorijskim dogadjajima i bitkama, ali i o novom životu koji je započela rekonstrukcijom.

 

Priče o Tvrđavi u izvođenju naših vodiča dostupne su svakog dana na svaki pun sat u Palati. U  slučaju promene termina i mesta održavanja, posetioci će biti obavešteni prilikom kupovine ulaznica. Priče su dostupne na srpskom, engleskom i  rumunskom jeziku.

Trajanje: 20 minuta

GRUPNE POSETE

 

Saznajte više o veličanstvenoj  istoriji i mistici Golubačke tvrđave u okviru posebno kreirane vođene ture za organizovane grupne posete. Tura obuhvata posetu Palati, izložbi “Vitezovi golubačke tvrđave” u Kuli 8, izložbi “Zapovednici golubačke tvrđave” u Kuli 5 i izložbi u topovskoj kuli (Kula 9). Dostupna je na srpskom, engleskom i rumunskom jeziku.

Trajanje: 45 minuta

 

  • Za sve grupne posete obavezna je najava posete najmanje 5 dana unapred. Najave grupnih poseta vrše se zbog bezbednosti posetilaca i zaštite samog spomenika kulture. Neophodno je da se najave urade što ranije jer se zbog velikog interesovanja termini unapred brzo popunjavaju. Turističke agencije i organizatori putovanja treba da imaju  na uvid dokaz o uplati.
  • Najave se vrše elektronskim putem preko aplikacije koja je dostupna na sajtu Društva. Dodatna obaveštenja o uslovima i terminima posete mogu se dobiti i putem telefona na +381 12 638 798 i +381 12 638 794. Služba za najave poseta radi svakog dana sem ponedeljka u okviru radnog vremena.

PRAVILA ORGANIZACIJE GRUPNIH POSETA

 

Poštovani,

Želimo da Vas upoznamo sa pravilima koja važe za grupne posete u Kompleksu Tvrđava Golubački grad.

Boravak grupnih poseta se organizuje u skladu sa pravilima za grupne posete u Kompleksu i u skladu sa merama za vreme pandemije Covid-19.

Grupe organizuju i vode isključivo naši službeni vodiči, odnosno vodiči zaposleni u Kompleksu Tvrđava Golubački grad.

Prilikom dolaska na parking Kompleksa, sačekaće Vas naše službeno lice, zajedno sa vodičima koji će Vam  dati sve potrebne instrukcije za realizaciju najavljene posete.

Vodiči će biti sa Vama sve dok grupa ne napusti Tvrđavu. Nakon obilaska Tvrđave, boravak u Kompleksu van Tvrđave je slobodan i posetioci mogu koristiti usluge kafeterije i suvenirnice.

Zbog poštovanja epidemioloških mera vezanih za pandemiju Covid–19, grupe mogu biti podeljene na više manjih grupa (u zavisnosti od broja članova grupe), svaka u pratnji naših službenih vodiča.  Takođe, zbog propisanog broja posetilaca koji istovremeno mogu boraviti u zatvorenim prostorima Tvrđave, može se desiti da grupe ne mogu istovremeno da uđu u Tvrđavu, pa Vas molimo da planirate dovoljno vremena kako bi svi posetioci mogli nesmetano da obiđu Tvrđavu.

Molimo Vas da poštujete zakazan termin posete i navedena pravila, kako bi uspešno realizovali Vašu posetu.

O svim pravilima posete se možete detaljnije informisati putem našeg oficijalnog sajta,  https://tvrdjavagolubackigrad.rs/,  kao i putem službenih telefona:  012 638 794 i 012 638 798.

Nevođene ture

Nevodjene ture

Za sve samostalne istraživače u ponudi je digitalna prezentacija Tvrđave u Palati u vidu istorijskog timeline-a, interaktivne mape, 3D modela utvrđenja i filma, a kroz izložbe saznajte sve o najčuvenijoj bici za Golubačku Tvrđavu i vitezovima koji su se borili u njoj (Vitezovi Golubačke tvrđave), saznajte sve o periodima vladavine Ugara, Srba i Osmanlija (Zapovednici Golubačke tvrđave) i o novim arheološkim otkrićima u Podgrađu (Panorama vekova).