Radionica Tvrdjava Golubacki grad
18541
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18541,bridge-core-2.4.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-22.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17467

Radionica u Tvrđavi Golubački grad

Jednodnevna radionica deo je međunarodnog projekta „Dvorci i regioni“ koji je podržao Višegrad fond V4 Plus program. Vodeći partner je Nacionalni muzej Mađarske, a pored Tvrđave Golubački grad partneri su i Udruženje programera mađarskih naselja i regiona u Mađarskoj, Tvrđava Komarno u Slovačkoj i Okružni muzej u Sandomjeržu u Poljskoj. Neposredni učesnici Projekta su Tvrđava Golubački grad, Tvrđava Estergom, Tvrđava Komarno, dvorac Višegrad i muzej u Sandomjeržu.

 

Osnovni cilj Projekta jeste uspostavljanje saradnje i mreže institucija učesnica kao i podrška razvoju uloga tvrđava i dvoraca u regionu. Iako su dvorci i tvrđave važni spomenici kulturnog nasleđa i turističke destinacije sa regionalnog stanovišta, dvorci i tvrđave u zemljama V4 (Mađarska, Slovačka, Češka i Poljska) i na Zapadnom Balkanu ne dostižu svoj puni potencijal u regionalnom razvoju, diversifikaciji turizma i u formalnim obrazovnim sistemima.

 

Radionica “Tvrđave za region – region za tvrđave”  će se održati 19. Oktobra 2021. godine od 10 časova u Palati Tvrđave Golubački grad.